Hvem ejer domæne?

april 1, 2020

Nogle gange kommer man i situationer hvor man vil finde ud af hvem ejer et domæne eller hvem står bag hjemmesiden. Det kan være af forskellige oversager, som f.eks. hvis dit ønsket domænenavn er optaget, men du er villig til at betale for den så du skal finde frem til ejer af domæne. Eller du vil tjekke firmaet eller personen bag hjemmesiden for at være sikker på ikke at blive snydt. Det kan være mange grunde til, og der kan være lige så mange veje til at finde frem til domæne ejer.

Den hurtigste og nemmeste vej til at tjekke domænenavn er via søgefeltet jeg har lavet herunder. Det eneste du skal gøre er indtaste domænet, og så vil du både kunne se hvem ejer .com domæne eller .dk domæne. Og hvis du nogensinde spurgt dig selv, hvem hoster min hjemmeside? Så kan du også se det her, under navneserver (nameservers).

Skjul oplysninger af domænenavn

Det er dog ikke altid du kan tjek domæne ejer, for hvis de f.eks. har betalt for Anonym WHOIS, så er deres kontaktoplysninger skjult for offentlighed, men det gælder kun de fleste udlandske domæner. Det er en anden sag når det kommer til danske domæner.

I følge loven for .dk domænenavne skal DK Hostmaster levere en offentlig tilgængelig database (whois) med navne- og adresseoplysninger på alle .dk-registranter.
DK-hostmaster

Man de kan stadig få deres navn og adresse skjult, hvis de får navne- og adressebeskyttelse i folkeregistret.

I sidste ende er alle de person- eller firmaoplysninger stadig tilgængelige for registranten (det sted for domænenavnet er registreret). Så hvis der er begået noget ulovligt så kontakt registranten eller politiet, de kan både finde frem til hvem ejer ip adresse eller domænet.

Få en rigtig anonym hjemmeside

Hvis du af en eller anden grund ønsker et 100% anonym hjemmeside så er der sikrere måder at skjule alle oplysninger.

1) Brug falske oplysninger (ikke anbefalet)

Du kan selvfølgelig vælge at opgive falske oplysninger ved registrering af domænet og oprettelsen af hosting. Det er dog svært og kræver meget teknisk erfaring for at dække sine “fodspor”, som f.eks. ved betaling af servicen eller den ip adresse men logger ind fra. Og især med danske domæner, er det nærmest umuligt at dække sine spor da de er ejet dk hostmaster og du er bare en lejer.

Derudover er det stik imod retningslinjer de fleste steder, og desuden vil du nok blive optaget før eller senere. Og når det så sker, så har du ikke særlig mange rettigheder og kan risikere at miste det hele.

2) Brug et offshore hosting

Offshore web hosting, er et webhotel som ligger og operer uden for landets grænser. De kan være underlagt andre regler og derfor er noget som er måske ulovligt eller ligger lidt i grå zonen i Danmark, kan stadig være tilladt i et andet land. Hvis f.eks. betting eller voksne videoer var ulovligt i Dk, så ville offshore webhosting være oplagte valg.

Det er faktisk også sådan at selvom betting og voksent indhold ikke er ulovligt i Danmark, så er der mange webhoteller som ikke ønsker sådan indhold på deres server. Grunden til det er at sådan nogle hjemmesider tit indeholder ulovlige materialer, noget indehold som bryder landets regler og andre ulovlige ting.

Faktisk så er det en rigtig god ting at de mest kendte og bedste web hoteller (som f.eks. one.com eller simply.com) ikke tillader sådan noget snavs. Fordi så undgår de at deres servere bliver blacklistede, så dit SEO ikke bliver påvirket, dine mails ikke havner i spam filteret og sikkert andre grunde som vi ikke kender til.

Hvis du skal bruge en offshore webhotel, så anbefaler vi Shinjiru.com. De tilbyder også offshore vps hosting, og du kan betale med Bitcoin, Ethereum og Paypal.